GDDKiA SZUKA DZIERŻAWCY MOP
Od połowy przyszłego roku odpoczynek przy autostradzie A4 między Krakowem a Szarowem będzie bardziej atrakcyjny. Przyczyni się do tego powstanie na terenie Miejsc Obsługi Podróżnych w Zakrzowie i Podłężu obiektów małej gastronomii, które będą czynne przez całą dobę. Krakowski oddział GDDKiA ogłosił konkurs, który wyłoni dzierżawcę. Nowy termin składania ofert to piątek, 29 października 2010 roku, godzina 10.45.


DSC01375.jpg


Przedmiotem zamówienia jest zarówno zaprojektowanie i wykonanie robót związanych z budową obiektu małej gastronomii na terenie MOP (Miejsce Obsługi Podróżnych) Zakrzów i Podłęże w celu prowadzenia całodobowej obsługi gastronomicznej użytkowników MOP, jak i eksploatacja terenu Miejsc Obsługi Podróżnych (MOP): MOP I Podłęże i MOP I Zakrzów. Umowa z dzierżawcą zostanie zawarta na okres 10 lat - od 1 stycznia 2011 roku do 31 grudnia 2020 roku. Zakres obowiązków „operatora” MOP będzie obejmować:

- pełnienie nadzoru nad powierzonym mieniem,
- utrzymanie czystości wraz z usługami konserwacyjno-utrzymaniowymi,
- całodobową obsługę podróżnych korzystających z obiektów poprzez prowadzenie działalności gastronomicznej w formie małej gastronomii w obiekcie/obiektach wybudowanych zgodnie z określonymi wymaganiami.

MOP I Podłęże zlokalizowany jest w pasie drogowym drogi krajowej nr A-4 (strona lewa) przy jezdni północnej na działkach w obrębie Podłęża, gminy Niepołomice, powiat niepołomicki. MOP I Zakrzów zlokalizowany jest w pasie drogowym drogi krajowej A-4 (strona prawa) przy jezdni południowej, na działkach w obrębie Zakrzowa, gminy Niepołomice, powiat wielicki.

DSC01376.jpg


Projektowany i budowany obiekt powinien być jednokondygnacyjny usytuowany na fundamencie płytkim (nie wymagającym uzyskania pozwolenia na budowę) spełniający wymagania norm ISO obejmujący m.in. pomieszczenia zaplecza gastronomicznego oraz sali spożywania posiłków na co najmniej 12 osób. Obiekt może mieć dowolną powierzchnię zabudowy. Jedynym ograniczeniem jest powierzchnia działki stanowiącej teren zagospodarowania o wymiarach około 12m na 20m. Obiekt powinien posiadać instalacje: przyłącza wody, energii elektrycznej, kanalizacji opadowej i sanitarnej oraz separator olejowy.

Budowa musi spełnić najwyższe wymogi jakościowe oraz wymogi bezpieczeństwa i komfortu użytkowników. Pod względem funkcjonalnym budynki i urządzenia powinny odpowiadać zapotrzebowaniu i celowi, jakiemu mają służyć.

Dzierżawca będzie zobowiązany w terminie 6 miesięcy od dnia podpisania umowy do zagospodarowania części terenu wydzierżawionego Obiektu, poprzez wybudowanie i oddanie do użytkowania obiektu małej gastronomii w wyznaczonej przez Wydzierżawiającego lokalizacji w celu prowadzenia całodobowej obsługi gastronomicznej użytkowników MOP.

Szczegółowy zakres obowiązków Dzierżawcy

1. Pełnienie nadzoru nad powierzonym mieniem (bez wyłączenia dni kiedy działalność nie jest prowadzona).

2. Obowiązki w zakresie utrzymania porządku i czystości (bez wyłączenia dni kiedy działalność nie jest prowadzona).

3. Prowadzenie działalności gastronomicznej.

4. Obowiązki w zakresie prac konserwacyjno – utrzymaniowych.

Dokumentacja