viatoll 
PLPL
BIP 

ODDZIAŁY:

GDDKiA Oddział Gdańsk Oddział Olsztyn Oddział Białystok Oddział Warszawa Oddział Lublin Oddział Bydgoszcz Oddział Poznań Oddział Szczecin Oddział Zielona Góra Oddział Łódź Oddział Wrocław Oddział Opole Oddział Katowice Oddział Kraków Oddział Kielce Oddział Rzeszów Oddział Szczecin Oddział Gdańsk Oddział Olsztyn Oddział Białystok Oddział Zielona Góra Oddział Poznań Oddział Bydgoszcz Oddział Warszawa Oddział Wrocław Oddział Łódź Oddział Kielce Oddział Lublin Oddział Opole Oddział Katowice Oddział Kraków Oddział Rzeszów

Oddział w Bydgoszczy
ul. Fordońska 6
85-085 Bydgoszcz

tel. centr. 52 323 45 00
fax 52 323 45 04
NIP 554-22-52-485

e-mail: sekretariat_byd@gddkia.gov.pl

Oddział w Gdańsku
ul. Subisława 5
80-354 Gdańsk

tel. centr. 58 511 24 00
fax 58 511 24 05
NIP 584-24-56-536

e-mail: sekretariat_gdansk@gddkia.gov.pl

Oddział w Białystoku
ul. Zwycięstwa 2
15-703 Białystok

tel. centr. 85 664 58 00
fax 85 651 37 83
NIP 542-27-52-914

e-mail: sekretariat_bialystok@gddkia.gov.pl

Oddział w Katowicach
ul. Myśliwska 5
40-017 Katowice

tel. centr. 32 258 62 81
fax 32 259 87 10
NIP 954-24-02-923

e-mail: kat_sekretariat@gddkia.gov.pl

Oddział w Kielcach
ul. Paderewskiego 43/45
25-950 Kielce

tel. 41 34 03 900, 41 345 74 31
fax 41 366 48 04
NIP 657-03-86-703

e-mail: sekretariat_kielce@gddkia.gov.pl

Oddział w Krakowie
ul. Mogilska 25
31-542 Kraków

tel. centr. 12 417 25 00
fax 12 411 01 18
NIP 675-12-72-475

e-mail: sekretariat_krakow@gddkia.gov.pl

Oddział w Lublinie
ul. Ogrodowa 21
20-075 Lublin

tel. 81 532 70 61
fax 81 743 71 68
NIP 712-24-27-134

e-mail: sekretariat_lublin@gddkia.gov.pl

Oddział w Łodzi
ul. Irysowa 2
91-857 Łódź

tel. centr. 42 233 96 00
fax 42 233 96 08
NIP 725-17-13-273

e-mail: sekretariat_lodz@gddkia.gov.pl

Oddział w Olsztynie
ul. Warszawska 89
10-083 Olsztyn

tel. centr. 89 521 28 00
fax 89 527 23 07
NIP 739-32-79-711

e-mail: sekretariat_olsztyn@gddkia.gov.pl

Oddział w Opolu
ul. Niedziałkowskiego 6
45-085 Opole

tel. centr. 77 401 63 00
fax 77 454 44 68
NIP 754-00-03-773

e-mail: sekretariat_opole@gddkia.gov.pl

Oddział w Poznaniu
ul. Siemiradzkiego 5a
60-763 Poznań

tel. centr. 61 866 88 21
fax 61 864 63 69
NIP 779-21-73-262

e-mail: sekretariat_poznan@gddkia.gov.pl

Oddział w Rzeszowie
ul. Legionów 20
35-959 Rzeszów

tel. centr. 17 853 40 71 do 74
fax 17 853 64 84
NIP 813-11-06-223

e-mail: sekretariat_rzeszow@gddkia.gov.pl

Oddział w Szczecinie
Al. Bohaterów Warszawy 33
70-340 Szczecin

tel. centr. 91 432 53 00
fax 91 484 39 97
NIP 852-23-53-687

e-mail: sekretariat_szczecin@gddkia.gov.pl

Oddział w Warszawie
ul. Mińska 25
03-808 Warszawa

tel. centr. 22 209 25 00
fax 22 698 60 45
NIP 113-20-97-244

e-mail: sekretariat_warszawa@gddkia.gov.pl

Oddział w Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 186
53-139 Wrocław

tel. centr. 71 334 73 00
fax 71 367 17 69
NIP 899-24-41-331

e-mail: sekretariat.wroclaw@gddkia.gov.pl

Oddział w Zielonej Górze
ul. Boh. Westerplatte 31
65-950 Zielona Góra

tel. centr. 68 327 10 68
fax 68 325 34 68
NIP 929-01-16-588

e-mail: sekretariat_zga@gddkia.gov.pl

GDDKiAArchiwum 2011

GDDKiA SZUKA DZIERŻAWCY MOP

25-10-2010
Od połowy przyszłego roku odpoczynek przy autostradzie A4 między Krakowem a Szarowem będzie bardziej atrakcyjny. Przyczyni się do tego powstanie na terenie Miejsc Obsługi Podróżnych w Zakrzowie i Podłężu obiektów małej gastronomii, które będą czynne przez całą dobę. Krakowski oddział GDDKiA ogłosił konkurs, który wyłoni dzierżawcę. Nowy termin składania ofert to piątek, 29 października 2010 roku, godzina 10.45.

DSC01375.jpg


Przedmiotem zamówienia jest zarówno zaprojektowanie i wykonanie robót związanych z budową obiektu małej gastronomii na terenie MOP (Miejsce Obsługi Podróżnych) Zakrzów i Podłęże w celu prowadzenia całodobowej obsługi gastronomicznej użytkowników MOP, jak i eksploatacja terenu Miejsc Obsługi Podróżnych (MOP): MOP I Podłęże i MOP I Zakrzów. Umowa z dzierżawcą zostanie zawarta na okres 10 lat - od 1 stycznia 2011 roku do 31 grudnia 2020 roku. Zakres obowiązków „operatora” MOP będzie obejmować:

- pełnienie nadzoru nad powierzonym mieniem,
- utrzymanie czystości wraz z usługami konserwacyjno-utrzymaniowymi,
- całodobową obsługę podróżnych korzystających z obiektów poprzez prowadzenie działalności gastronomicznej w formie małej gastronomii w obiekcie/obiektach wybudowanych zgodnie z określonymi wymaganiami.

MOP I Podłęże zlokalizowany jest w pasie drogowym drogi krajowej nr A-4 (strona lewa) przy jezdni północnej na działkach w obrębie Podłęża, gminy Niepołomice, powiat niepołomicki. MOP I Zakrzów zlokalizowany jest w pasie drogowym drogi krajowej A-4 (strona prawa) przy jezdni południowej, na działkach w obrębie Zakrzowa, gminy Niepołomice, powiat wielicki.

DSC01376.jpg


Projektowany i budowany obiekt powinien być jednokondygnacyjny usytuowany na fundamencie płytkim (nie wymagającym uzyskania pozwolenia na budowę) spełniający wymagania norm ISO obejmujący m.in. pomieszczenia zaplecza gastronomicznego oraz sali spożywania posiłków na co najmniej 12 osób. Obiekt może mieć dowolną powierzchnię zabudowy. Jedynym ograniczeniem jest powierzchnia działki stanowiącej teren zagospodarowania o wymiarach około 12m na 20m. Obiekt powinien posiadać instalacje: przyłącza wody, energii elektrycznej, kanalizacji opadowej i sanitarnej oraz separator olejowy.

Budowa musi spełnić najwyższe wymogi jakościowe oraz wymogi bezpieczeństwa i komfortu użytkowników. Pod względem funkcjonalnym budynki i urządzenia powinny odpowiadać zapotrzebowaniu i celowi, jakiemu mają służyć.

Dzierżawca będzie zobowiązany w terminie 6 miesięcy od dnia podpisania umowy do zagospodarowania części terenu wydzierżawionego Obiektu, poprzez wybudowanie i oddanie do użytkowania obiektu małej gastronomii w wyznaczonej przez Wydzierżawiającego lokalizacji w celu prowadzenia całodobowej obsługi gastronomicznej użytkowników MOP.

Szczegółowy zakres obowiązków Dzierżawcy

1. Pełnienie nadzoru nad powierzonym mieniem (bez wyłączenia dni kiedy działalność nie jest prowadzona).

2. Obowiązki w zakresie utrzymania porządku i czystości (bez wyłączenia dni kiedy działalność nie jest prowadzona).

3. Prowadzenie działalności gastronomicznej.

4. Obowiązki w zakresie prac konserwacyjno – utrzymaniowych.

Dokumentacja